Limba română, întrebare adresată de adfdasgfsdfsdf, 8 ani în urmă

salut vreauu si eu sa imi completati si mie cu POEZIA Pe langa plopii fara sot de Mihai Eminescu

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de deliaciobanu
1

titlul =pe langa plopii fara sot

autorul=mihai eminescu

sentimenul=durere

atmosfera =trista

Răspuns de RebeccaBecky1810
8

Răspuns:

Explicație:Apartin genului liric operele in care autorul isi transmite in mod direct gandurile, ideile si sentimentele, prin interemediul eului liric, al figfurilor de stil si al imaginilor artistice. O astfel de opera este "Pe langa plopii fara sot", scrisa de Mihai Eminescu.

O prima caracteristica este aparitia marcilor lexico-gramaticale ale prezentei eului liric, verbe si pronume la persoanele I si a II-a, singular si plural, cum ar fi: am trecut, ma, tu, nu ai inteles, ai fi trait, iar eul liric transmite sentimente de dor si tristete fata de iubirea sa, sentimente trecute prin prisma propriei personalitati.

Un alt argument este folosirea descrierii ca mijloc principal de expunere prin  care autorul creeaza o atmosfera trista si melancolica cu gandul la iubita sa.

Prin prezenta imaginilor artistice vizuale: "O stea s-ar fi aprins", "Si te privesc nepasator", auditive: "O soapta de raspuns", create cu ajutorul figurilor de stil: metafore: "plopii fara sot", "Sa ne iubim cu dor", dar si epitete: "gurii mici", "ochi pagani", "farmec sfant".

Alte întrebări interesante