Ed. tehnologică, întrebare adresată de bascketalin20, 9 ani în urmă

Salutare , cine ma poate ajuta va rog din inima cu un eseu despre lănă/lut/lemn (una dintre cele 3) . Parerea personala :D Multumesc !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de motanudeea
2
       Lana, lutul sau lemnul sunt materiale foarte necesare omului pentru o viata mai usoara.
       Lana o putem folosi pentru a ne face imbracaminte, deci putem trece mult mai usor peste zilele friguroase decat stramosii nostri.
       Lutul. Din el putem construi case, strachini, oale, cani etc. A fost folosit inca din Neolitic si inca mai este folosit. Desigur, tehnicile au evoluat de-a lungul timpului, pana la aparitia rotii olarului vasele fiind facute de mana.
       Lemnul ne este util atat pentru incalzire, cat si pentru construirea locuintelor, pieselor de mobilier, mijloacelor de transport (barci, plute, carute) etc

PS: este o parere personala, nu copiata de pe net


bascketalin20: Ai putea sa alegi doar lemnul / luutl sau lana si sa vorbesti numai despre ea? (Parerea ta personala)
bascketalin20: Lutul *
motanudeea: Lutul. In zilele noastre este tot mai putin folosit, casele au inceput sa se faca din materiale precum BCA-ul, betonul etc. La fel sta problema si cu vasele cara au inceput sa fie facute din portelan, sticla. Altadata, insa era pretutindeni, in toate satele romanesti gaseai case din caramizi de lut nears sau din lemn si lipite cu lut.
motanudeea: Era un material ieftin, de cele mai multe ori gratis pe care si-l permitea oricine.
bascketalin20: Mersi
jaluzelecolorate: Lana este o materie prima de importanta majora pentru industria textile. Aceasta importanta este determinate de proprietatile specifice ale fibrei de lana ca: elasticitatea ridicata, tuseu placut, vopsire usoara si stabile, higroscopicitate, rezistenta la purtare, finite, izolare termica, comportare deosebita la umiditate etc. Fibra prezinta si unele neajunsuri ca supracontractie si rezistenta scazuta la agenti alcalini. Proprietatile lanai de a se impasli constituie deasemenea un neajuns ; in o
jaluzelecolorate: operatia de piuare insa aceasta proprietate este favorabila. Finisarea chimica a materialelor si aricolelor de lana urmareste ameliorarea sau indepartarea neajunsurilor mentionate. Pentru realizarea acestui scop se impune cunoasterea profound stiintifica a structurii chimice a cheratinei, a structurii histlogice si morfologice a fibrei de lana ,precum si a comportarii acesteia fata de diferiti reactivi chimici.
Alte întrebări interesante