Limba română, întrebare adresată de auras2010c, 9 ani în urmă

Salutare, cine-mi poate da un exemplu de rezolvare la exercitiul 7, un exemplu de 4p.

points fiecare raspuns cate 50 puncte.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Estela00
1
Verbele la imperfect arată că acțiunea se desfăşoară de-alungul unei perioade de timp trecute, simultană cu o altă acțiune trecută. El înfățişează o succesiune de momente ale trecutului. Este un timp al narativității subiective, evocatoare şi este un indice al trecerii de la realitate la imaginar.
Răspuns de aurelcraciun59
1
7)
Verbele la infinit din text: gandeam ,cerea,citeam, simteam,astepta ,scriam da un sens textului de a se desfasura întamplarea sub privirea noastra ,înfatisand o succesiune de întamplari ale trecutului dar neterminate ,fiind un timp al povestirii.Ne mai arata si calea de trecere dinspre trecut spre viitor ,de la realitate la imaginar ,întamplarea repetandu-se odata cu trecerea timpului.

8)
Prezenta naratorului ca personaj (subiectiv)
Naratiunea ca mod de expunere.

9)
Autorul are dupa momentul ratacirii prin sentimente de refuz ,de neacceptare
,de indiferenta fata de dragostea aratata de Micaela si un moment al adevarului, al vinovatiei  si chiar al lipsei de speranta în relatiile lui cu fetele care-l iubisera , respectasera primind de la ele doar sentimente si fapte încurajatoare. Îsi vede spulberate sperantele pentru viitor în conditiile în care da vina pe ratiune in contrast cu sentimentele proprii si se declara multumit 
de acest gand.
Alte întrebări interesante