Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

salutul- semn al omului educat
redactati o compunere

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnkaAncuta
59
Salutul este esential in stabilirea relatilor cu cei din jur. Oamenii nu trebuie priviti in functeie de clasa sociala din care fac parte si nici i functie de nivelul profesional . De exemplu un om cu educatii alese va saluta la fel si pe cel superior dar si pe cel inferior din punct de vedere profesional.
   In cazul domnilor politicos este ca salutul sa fie precedat de scoaterea palariei cu aproximativ doi metri inaintea intalnirii , dupa care sa fie asezata la loc.In cazul in care nu porti palarie iti vei apleca putin capul.
   In cazul doamnelor se face cu un usor suras si cu o usoara inclinare din cap. Daca se face o intalnire intre doua persoane de acelasi sex , cea tanara o saluta pe cea mai in varsta.
   Intinde mana spre salut femeia, superiorul saupersoana  mai in varsta . Arefuza o mana intainsa denota o proasta crestere
   Modul in care strangi mana spun forte multe despre caracterul unei persoane. Este bine sa evitam o strangere prea puternica sau una prea slaba.
   Sarutul mainii are loc atunci cand femeia isi intinde mana spre barbat.Nu se va saruta mana in locuri nepotrivite cum ar fi plaja.
   Sarutul pe plaja este mai putin politicos. Daca ascest lucru se intampla la gara sau la aeroport nu seste deloc nepotrivit ,asa cum ar fi pe strada in vazul tuturor.

andreeaozy96: mersi chiar aveam si eu nevoie
Alte întrebări interesante