Istorie, întrebare adresată de badicalexandra7, 8 ani în urmă

saluuut, am nevoie de ajutor aici va rog



1.Care sunt principalele triburi care au format Roma Antică?
2.Cum s-a numit cel mai cunoscut împărat al Imperiului Roman și când a condus?
3.Ce este ,,Toga"?
4.Ce știți despre religia oamenilor?
5.Cum arăta o casă a unui roman bogat?
6.Care erau ocupațiile principale ale romanilor?
7.Cum se numeau o trupa de soldați romani?
8.Cine au fost Remus și Romulus?
9.In ce an a fost întemeiată Roma?
10.Ce au devenit Roma și Consstantinopol în imperiul Roman?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariacristiana139
1

Răspuns:

1. Principalele triburi care au format Roma Antică sunt : Ramnes, ar trebui să se identifice cu familiile romane native, conduse de latină și alocate în zoneleEra confortabilă (avea apă, încălzire centrală) și cu spații largi pentru odihnă și recreere (peristylum, hortus).

Era decorată cu statui, mozaicuri, fântâni. joase; Tities , adică familiile au venit la următorul Titus Tatius , sursa Sabine ; Luceres , care , conform Livy erau de origine incertă; conform altor cărturari ar fi locuitorii zonelor împădurite din jurul Romei.

2.Imparatul Nero (13 octombrie 54-9 iunie 68) ( Împăratul Iulius Cesar pe care îl cunoaștem cu toți nu a fost considerat împărat, de aceea nu se afla pe lista împăraților Romei Antice?

3.Toga, o haină distinctivă a Romei antice, a fost o mantie de șase metri în lungime, care era înfășurată în jurul corpului și era, în general, purtată peste o tunică. Toga era făcută din lână, și tunica de sub ea de cele multe ori era făcută din pânză. După secolul al II-lea î.Hr., toga a fost un articol de îmbrăcăminte purtat exclusiv de bărbați, și numai cetățenilor romani li sa permitea să poarte toga. După această perioadă, femeile trebuiau să poarte stola.

4 Religia romană arhaică se întemeia pe un panteon divin și pe o mitologie puternic înrâurită de mitologia greacă.

5 . Casa unui roman bogat era confortabilă (avea apă, încălzire,) și cu spații largi pentru odihnă și recreere. Era decorată cu statui, mozaicuri, fântâni.

6.Barbatii erau în permanenta instruire pentru război, aveau diferite meșteșuguri ca olărit, fierarit, vânătoare iar femeile se ocupau de copii și casa

7. ...

8. Remus si Romulus au fost fondatorii tradiționali ai Romei

9.In anul 753 î.Hr.

10. ....

Alte întrebări interesante