Limba română, întrebare adresată de girl6162power, 8 ani în urmă

sau coroana +11 oct !! scrie o compunere despre trecerea dintre toamnă si iarna​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de leruaeli
1

                Toamna,zilele incep sa fie mai scurte ,iar noptile mai lungi . Soarele straluceste mai palid ,razele lui nu mai au puterea sa incalzeasca asa puternic Noptile incep sa fie mai reci.  Dimineata ,iarba este poleita cu un strat argintiu de bruma . In parcuri , pe strazi si in gradini frunzele cad una cate una . Pe jos,  puzderia de frunze aramii imbraca pamantul intr-o manta multicolora.

    Deodata , la orizont , se arata nori plumburii. Cerul sta sa cada si un vant rece se porneste , sufland cu putere. Parcul este pustiu,pasarile calatoare au plecat demult. Ici si colo se aude cate un ciripit slab ,ca un scancet, al vreunei vrabiute zgribuluite . Sunetul slab este acoperit de vajaitul vantului care smulge din copaci si ultimele frunze . Incepe sa ploua  ,la inceput rar ,apoi tot mai des, cu stropi mari si reci precum gheata.

         Incet , incet stropii reci de ploaie se transforma in fulgi.Fulgi mari si desi incep sa cada. La inceput, in contact cu solul ,se topesc . Apoi, incep  sa acopere pamantul cu o haina pufoasa de omat . Toata natura se imbraca in alb , alb curat ca o mireasa.  A sosit iarna ....

Alte întrebări interesante