Limba română, întrebare adresată de Equ1n0x, 9 ani în urmă

Schema demonstratia genului liric 15-20randuri clasa a 7-a (dau coroana) :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaielisabeta
5
Incepi cu definitia:Genul liric reuneste prin excelnta toate operel literare in care se dezvaluie complexitatea lumii interioare si viziunea uncia asupra lumii filtrata prin prisma subiectivitatii. sau Opera lirica este opera literara in versuri sau in proza in care autorul isi dezvaluie in mod direct sentimentele, gandurile, emotiile, trairile cu ajutorul mijloacelor artistice si a eului liric.
Apoi e fraza de afirmare: Opera literara... scrisa de...apartine genului liric deoarece prezinta toate caracteristicile acestui gen literar.
Acum argumantarea propriu zisa:In primul rand, expresivitatea este conferita de mijloace artistice-figuri de stil:-(nume) exemple  -imagini artistice:-(nume) exemple.
In al doilea rand, modul de expunere predominant in text este decrierea:exemple.
Si nu in ultimul rand, subiectivitatea este conferita de prezenta eului liric si a marcilor sale specifice:-verbe la pres I si a II-a singular sau plural:exemple   -pronume personale la persoana I si a II-a singular sau plural:exemple        -adjective pronominale posesive la pers. I si a II-a singular sau plural:exemple.
Si concluzia: In concluzie/Potrivit argumentelor mai sus mentionate opera literara.... scrisa de ... se poate incadra in genul liric.
Alte întrebări interesante