Limba română, întrebare adresată de davidanacatal, 9 ani în urmă

Schimba introducerea si cuprinsul ,păstrând aceeași încheiere pt a realiza alt text creativ.Alege un titlu potrivit,

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
107

Compunere scurtă.

╔════════♡

Bună!

╚════════♡

╔════════♡

Răspuns:

╚════════♡

  • INTRODUCERE - se realizează conturarea cadrului prin indicii de spațiu și de timp menționați, precum și prin subiectul evidențiat încă din această parte a compunerii.

   Haina albă și de gheață a iernii a început să se topească. Primele zile ale lunii martie anunțau căldura primăverii în orașul nostru. Iarna îi face loc, treptat, Primăverii pline de culoare și renaștere.  

CUPRINS  - se menționează personajele participante la acțiune, iar întreaga desfășurare a ideilor creatoare sunt concentrate fie pe acțiune (în cazul narațiunii), fie pe personaje și detalii de orice fel (descriere).

   Soarele pătrunde ușor printre norii cenușii de iarnă. Încălzește pământul și de sub mantie albă și rece ies vestitorii primăverii. Primii ghiocei ies firavi, anunțând vremuri calde și renaștererea naturii. Primăvara, zâna blândă îi mângâie cu o rază de soare și le spune:

-Dragii mei, a venit timpul vostru! Aveți datoria de a-i anunța pe oameni că viforul iernii a trecut!

-Mulțumim, înțeleaptă zână! Spuseră ghioceii într-un glas.

Razele vesele au fost trimise de Primăvară să trezească toți soldățeii vestitori ai timpurilor mai bune!

  • ÎNCHEIERE - se menționeză o părere generală asupra întâmplărilor din cadrul cuprinsului sau o concluzie pe baza subiectului avut în vedere.

   Mai multe raze s-au adunat și împreună au chemat în lumină oștiri parfumate de ghiocei, care își făceau apariția printre firicelele plăpânde de iarbă. Baba Iarna pleacă plângând pe vârf de munte, lacrimile ei trezind la viață și alți vestitori ai primăverii.

╔════════♡

Succes!

╚════════♡

Anexe:
Alte întrebări interesante