Studii sociale, întrebare adresată de alexandraioanaa, 8 ani în urmă

Scoala ideala.
Cum ar trebui sa arate scoala ideala? Profesorii ar mai da note? Ar mai exista teme pentru acasa? Cum s-ar preda lectiile ( daca s-ar mai preda lectii)? Ce materii ar invata copiii? Cate ore ar petrece copiii in fiecare zi la aceasta scoala perfecta? Iar în cele din urma, care ar fi scopul acestei școli?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emilia85
3
Şcoala, reprezintă pentru tineri locul unde îşi petrec majoritatea părții unei zile. Locul unde învață şi se formează ca oameni.
Din punctul meu de vedere, şcoala ideala ar trebui să fie o şcoală mare, în care să fie multe săli de clasă dotate cu video-proiectoare şi ghiuvete (pentru ca copii să nu mai meargă până la baie pentru a uda buretele), apropo de baie, propun să fie hârtie igienică, apă caldă şi săpunuri lichid.
Notele ar fi ceva normal, copiii şi-ar putea da seama de capacitățile lor, aproximativ (notele nu reprezintă capacitățile unui copil).
Propun să fie ore speciale pentru copii, la şcoala, în care sa-si faca temele cu ajutorul unui profesor.
Lecțiile ar trebui sa se predea deasemenea tot cu caiete si manuale (intotdeauna aceasta a fost cea mai buna metoda), insa si cu tablete si video proiectoare pentru ca referatele sa fie prezentate in fața clasei.
In legatura cu materiile, aş propune ca de la o anumita vârstă, copiii sa aleaga ce materii sa faca mai des (nu sa nu faca deloc, ci materiile la care sunt buni si le plac sa le practice de mai multe ori pe saptamana). As propune ca in plus sa se faca ore de înot, materiile sa se desfasoare amănunțit şi ar fi o idee ca la un moment dat să se facă şi educație il legatura cu mijloacele de protejare si contraceptie, si ce se intampla in corp si toate cele.
Scopul ar fi sa se formeze pe sine la scoala. Sa aiba prieteni, sa comunice, sa invete ce este increderea, loialitatea, sinceritatea. Sa se simta iubiti, si nicidecum singuri. Sa invete si sa se perfectioneze pe un anumit domeniu cu ajutor, pentru a-i învăța ca nu sunt si nu vor fi niciodata singuri.
Alte întrebări interesante