scoate factorul comun: 2a(x+y)+3b(x+y)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
2a(x+y)+3b(x+y)
obsrvi ca paranteza este comuna la ombele produse
deci x+y trebuie scos factor comun
2a(x+y)+3b(x+y)=(x+y)(2a+3b)
obsrvi ca paranteza este comuna la ombele produse
deci x+y trebuie scos factor comun
2a(x+y)+3b(x+y)=(x+y)(2a+3b)
Răspuns de
1
2a·(x + y) + 3b·(x + y) =
= (2a + 3b)·(x + y)
= (2a + 3b)·(x + y)
Alte întrebări interesante
Istorie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă