Scoateți mai întâi factor comun, apoi descompuneti în factori următoarele expresii:
G) 3x la puterea 2 +6x+3
H)5x la puterea 2 - 20x+20
I)3x la puterea 3 +18x la puterea 2 +27x
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
(√3 x+√3)(√3 x+√3)
(√5 x+2√5)(5x-2√5)
x(√3 x+3√3)(√3 x+3√3)
Explicație pas cu pas:
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
3x ^2 +6x+3=3(x^2+2x+)
=3(x+1)^2
5x ^2 - 20x+20 =5(x^2+4x+4)= 5(x+2)^2
3x ^ 3 +18x ^ 2 +27x=3x(x^2+6x+9)=3x(x+3)^2
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Arte,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă