Limba română, întrebare adresată de Clau1111111111111, 8 ani în urmă

Scrie 2 compuneri. 1= Fantezie de noapte 2= Iubirea si iarna. Va roggg uregent, dau coroana!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rodi11
1
1
Fantezie de noapte

In bezna nopții, doar luna mai aduce putina lumina in camera întunecată în care gândurile mele se balacesc alandala prin mintea mea , fiind un haos total deoarece nimic din ce imi trece prin cap nu se leagă. Sufletul si inima imi spun una dar mintea alta si uite asa trece noaptea , fara sa imi dau seama. Am noroc ca este sâmbătă noaptea si pot sta trează, pot visa... . De multe ori imi vin in minte dorintele si fanteziile mele de care cu greu scap atunci cand in sfarsit pe genele mele se asează timid si fricos somnul. Dar este un somn nelinistit deoarece nici o dorință parca nu vrea sa mi se îndeplinească. Ce dorințe am ? Păi uite asa , dorințele mele sunt despre lume , despre lumea frumoasa si perfectă pe care mi-o doresc , despre bunătatea oamenilor, despre iubirea care ar trebui sa dainuiasca printre oameni.
Pare o dorinta imposibila. Stiu! Dar nu contenesc fanteziile mele si gândurile mereu zboară si nu găsesc rezolvări la toate problemele, deoarece , sa spunem drept , nici nu sta in puterea unui singur om sa schimbe lumea .
As dori pace , as dori inexistența războaielor, as dori iubire si intelegere intre oameni si multe altele, dar sunt fantezii , fantezii de noapte dar si de zi cu zi. Sper intr-o lume cat decat mai bună.

2
Iubirea si iarna

E frig , totul in jur este alb asemeni unei paturi pufoase peste întinderea pământului, dar este o pătură rece Si nu călduroasă. In aceste trei luni friguroase, fiecare suflet este antrenat sa caute căldură. Animalele cauta caldura vizuinelor si hiberneaza, dar oamenii sunt mai speciali , ei caută; pe lângă căldură sobelor din case , si caldura sufletească; care parca ne încălzește si trupurile obosite dar si sufletele si inima.
Iubirea dăruită langa semineul in care mocnesc lemnele dând flăcări care intra si in sufletul îndrăgostiților. E iarnă, stim sa oferim iubire in acest anotimp , avem atâtea sărbători care ne îndeamnă la iubire si la dăruire pentru cei dragi din familiile noastre.
Iubirea împărtășită iarna este mai profundă, ne obligă sa stăm aproape unul de altul , sa cautam caldura celuilalt si ne împlineste.
Pentru asta eu iubesc iarna foarte mult.

Rodi11: Daca am greseli , imi cer scuze, am scris de pe telefon.
Clau1111111111111: Multumesc!
Rodi11: Cu placere☺
Alte întrebări interesante