Limba română, întrebare adresată de Alekz, 9 ani în urmă

Scrie cateva ganduri despre timp si oameni grabiti.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MisterySunshine
11
„Timpul” - Toți suntem familiarizați cu această noțiune , toți suntem afectați de timp și avem impresia că semnificația lui este una banală . Dar nu este așa . Poate nu am înțeles până acum , sau poate că este atât de evident încât uităm să ne reamintim : timpul ne condiționează viața - tot ce înseamnă viața este de fapt timp consumat , gestionat , așteptat . După părerea mea timpul ne este cel mai aprig dușman . În societatea noastră , timpul este perceput , de multe ori insuficient . De cele mai multe ori ne dorim să prelungim momentele trăite , oricare ar fi ele : de odihnă , de relaxare , de distracție , de muncă sau de studiu (neajungându-ne timpul să terminăm ce am început) . Partea rea este , însă , că lipsa timpului începe să se transforme într-un veritabil factor de stres , astfel , putem spune că timpul ”creaă” oamenii grăbiți , oamenii stresați .
Oameni grăbiți - dacă stăm să ne gândim , și reflectăm asupra acetor două cuvinte , ne dăm seama că până și noi facem parte din această categorie , mai mult sau mai puțin . Rău este că , odată ce presiunea timpului pune stăpânire pe noi , ne concentrăm pe un anumit lucru pierzând , poate , momente importante din viața noastră . Nu ne mai putem bucura cu adevărat de ce ni se întâmplă și lăsăm să ne scape totul printre degete . Părerea mea este , că oamenii grăbiți pot fi catalogați , mai târziu , și oameni stresați , deoarece , odată ce această ”grabă” devine obișnuință , poate afecta viața . Așa că...ar trebui să nu ne mai agităm și să ne bucurăm de fiecare moment trăit . Cum spunea Mark Twain ”Peste douăzei de ani vei fi dezamăgit din cauza lucrurilor pe care nu le-ai făcut , nu din cauza celor pe care le-ai făcut”, deci dragi ”oameni grăbiți” nu faceți din orice o graba și relaxați-vă mai mult , pentru că nimic nu este mai frumos decât darurile pe care viața ți le oferă .
Sper că te-am ajutat . Baftă  . :D

Alekz: Wow ms ai scris-o chiar tu?
MisterySunshine: Da . Oricum mi-a luat destul că îmi tot pica conexiunea , de aceea am răspuns după o oră...și ceva , de la postarea întrebării . Mă bucur că te-am ajutat . :D
Alte întrebări interesante