Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Scrie ce intelegi din urmatoarele proverbe 

"Celui ce-ti vorbeste cu asprime,tu raspunde-i cu blandete,caci omul nechibzuit ,azi iti vorbeste nebuneste si maine caieste."

"Cand vezi pe om in manie si in intristare nu-i mai face si tu suparare.Nu pune paie pe foc ,ci mangaie-l de  ai vreun mijloc,iar de nu,lasa-l mai bine,ca sa nu-si descarce mania pe tine."

"Fugi de minciuna ,caci cine s-a gasit cu minciuna o data,nu mai e crezut,de ar vorbi chiar adevarul."

 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adina212005
9
1. Daca o persoana ne vorbeste urat, dur noi nu trebuie sa ii raspundem cu vorbe de acelasi fel. Exista posibilitatea ca acea persoana sa regrete mai tarziu vorbele pe care ni le-a spus. Omul nechibzuit reprezinta acela care nu gandeste.
2. Atunci cand vedem ca o persoana este suparata, manioasa (furioasa) este recomandat sa nu il  provocam, suparandu-l sau enervandu-l mai tare decat este, ci ar trebui , daca putem, sa il consolam, sa-l incurajam cu vorbe frumoase. Daca nu putem sa il consolam ar fi mai bine sa il lasam in pace pentru a nu risca sa isi descarce nervii pe noi.
3. Trebuie sa ne ferim de cei care ne-au mintit, deoarece acela care a mintit o data, cu siguranta o va face si altadata, sau chiar de va exista situatia in care va spune adevarul, tot nu vom putea avea incredere in el.
Alte întrebări interesante