Istorie, întrebare adresată de cojocarualexa928, 8 ani în urmă

Scrie cel puţin 3 asemănări în dezvoltarea social-economică a ţărilor puternic
industrializate în perioada postbelică.
L.
0
1
2
3
4​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de chiricutaiulian
0

Voi alege tarile din Europa de Vest, de la vestul cortinei de fier

Voi vorbi mai intai un pic de planul Marshall. Planul Marshall a fost un program masiv de ajutor din partea Statelor Unite către șaisprezece țări din vestul și sudul Europei, menit să contribuie la reînnoirea economică și la întărirea democrației după devastarea celui de-al doilea război mondial. A fost început în 1948 și a fost cunoscut oficial sub numele de Programul european de redresare (ERP), dar este mai cunoscut sub numele de Planul Marshall, după omul care l-a anunțat, secretarul de stat american George C. Marshall. Națiunile primitoare au fost: Austria, Belgia, Danemarca, Franța, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Portugalia, Suedia, Elveția, Turcia, Regatul Unit și Germania de Vest.

Deci in primul rand avem Planul Marshall

In al doilea rand aveam crearea Comunitatii Europene a Carbunelui si Otelului, la 1 ianuarie 1958, prin Tratatul de la Roma

In al treilea rand avem nr mare de emigranti din fostele state colonii inspre Europa. De exemplu turci in Germania sau africani, in special din zona nordica a continentului african, in Franta. De asemena avem si o migratie dinspre tarile sudice din Europa(Italia), inspre tarile nordice din Europa(Suedia)

Alte întrebări interesante