Limba română, întrebare adresată de ioanagirlonta, 9 ani în urmă

scrie cel putin trei argumente pentru care modestia este trasatura morala pozitiva

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeaale
5
MODÉST, - Care este lipsit de îngâmfare (ÎNGÂMFÁRE - Atitudine de încredere exagerată în propriile sale însușiri daca nu stiai).
ex pt un text : Modestia este o calitate, am apreciat întotdeauna oamenii cu caracter, care prin faptele lor sunt demni de respect.  A fi modest, pentru  oamenii care îşi cunosc valoarea  prin ceea ce fac,  nu au nevoie de recunoaştere şi laude.
 A fi modest, pentru  oamenii care îşi cunosc valoarea  prin ceea ce fac,  nu au nevoie de recunoaştere şi laude

 A fi modest, pentru  oamenii care îşi cunosc valoarea  prin ceea ce fac,  nu au nevoie de recunoaştere şi laude A fi modest, pentru  oamenii care îşi cunosc valoarea  prin ceea ce fac,  nu au nevoie de recunoaştere şi laude A fi modest, pentru  oamenii care îşi cunosc valoarea  prin ceea ce fac,  nu au nevoie de recunoaştere şi laude A fi modest, pentru  oamenii care îşi cunosc valoarea  prin ceea ce fac,  nu au nevoie de recunoaştere şi laude A fi modest, pentru  oamenii care îşi cunosc valoarea  prin ceea ce fac,  nu au nevoie de recunoaştere şi laude 
Bineinteles ca un prim argument ar fi un om de valuare deoarece un om de valuare nu este modeset  ,Bineinteles ca a fi un om de valuare este mai important decat un om de succees!
Un alt argument ar fi prezenta unui om modest in preajma  ,un om modest  are o prezenta placuta deoarece chiar daca este *norocos* el nu se lauda ....(pe aici mai bagi tu argumente pt. puncte in plus daca ai voie cred ca da)
Concluzia este ca MODESTIA este un lucru bun si o morala pozitiva deoarece avem toate punctele de vedere pozitive! P.S daca vr pozi lua 2 arg. din text daca nu ai cum sa faci compunerea este gen demonstratie) CORONITA? SPER SA TE AJUTE AM MUNCIT MULT! :) 

andreeaale: ce cls. esti daca esti in 1-4 sau 5-8 o sa te ajute mai mult!
2408: A treia
Răspuns de LarisaAtoderesei
5
modestia este o trasatura a fiecarui om care se respecta in primul rand pe el insusi si in al doilea rand pe cei din jurul sau.
oameni modesti sunt cei care ajung mereu departe .
oameni nesimtiti sunt judecati dupa felul cum se compoarta 
SPER CA TE AM AJUTAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alte întrebări interesante