Limba română, întrebare adresată de recunoscătoare, 8 ani în urmă

Scrie despre o actiune petrecuta in scoala ta. O vreau lungă, vă rog.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dragos1590
1

Răspuns:

Era o dupa -amiza furtunoasa de toamna.Ma aflam la scoala pentru intanlirea clubului de carte.Astazi urma sa discutam despre seria de carti "Sherlock Holmes".

Totul decurgea normal.Fiecare isi spunea o opinie ,punea intrebari ,discuta,explica,povestea.Era o întâlnire a clubului ca ori care alta....pana cand....Se aude un tunet de afara si dintr o data lumina se opreste in toata scoala.In scoala mai era decat noi,cei 10 membrii ai clubului,si bodyguard-ul.Imediat ce s -a oprit curentul ,omul de paza vine si ne ofera cateva lanterene pentru ca oprindu se curentul sistemul de alarma s a activat de urgenta si nimeni nu putea intra...nimeni nu putea iesi.Am incercat sa ne linistim si sa ne continuam treaba in mod normal pana la repararea problemei ,dar tot parca o adiere misterioasa ne dadea tarcoale.

Timpul trecea ...tic-tac...tic-tac.Am hotarat sa luam o pauza .Pentru noi pauza insemna o plimbare in curtea scolii,dar ne putând iesi acum era o plimbare in scoala.Cei drept acea adiere deveanea tot mai densa ...si mai densa ,dar ne am linistit cand dintr o data luminile se aprind.Acum ca puteam sa ne vedem mai clar observam ca din 10 persoane am ramas 5 .Unde erau restu???Acum chiar ca problema a devenit mai grava.

Am inceput sa cauta in fiecare clasa,dar nimic .Parca intrasera in pamant.Strigam dupa ei,nici șuietul adieri misterioase nu se m ai auzea.Am inceput sa analizam fiecare detaliu,tot ce s a intamplat de la stingerea luminilor, pana la aprinderea lor.Nestiind ce sa facem am ales sa urmam toate trucurile lui Sherlock Homles .Acum chiar putem spune ca faceam parte din povestea lui.Simteam adrenalina ,panica ,aroma misterului si necunoscutului.

Cu obiecte gasite prin scoala am inceput sa punem la treaba tot ce am invatat din ce am citit.Fiecare lucru,oricat de mic ,conta.

Dupa 3 ore de cautari si detalii am reusit sa dezlusim misterul si asa ne am gasit ceilalți membrii care se aflau in subsolul scolii alaturi de cardian si se ocupau de instalatia electrica.Ne am linistit si am zis ca m ai bine plecam acasa. A fost o zi ciudata ,dar si interesanta.

Stiu...a fost ceva banal ,dar pe mine m a facut sa ma simt ca fac parte din poveste.Aceasta aventura m a facut sa realizez cat de important e sa citesti,daca nu am fi citit si aflat de trucurile lui Sherlock Holmes,acum nu as fi avut ce povesti ,dar nici nu cred ca mi as fi gasit prietenii intr un mod mai inspirat.


edy11811: tot a mea e mai faina
edy11811: :)))
dragos1590: nu prea îmi pasă
Răspuns de edy11811
0

Răspuns:

Intr-o dimineata toamna trecuta nu de mult de la inceperea scolii, eu cu colegul meu de banca jucam fotbal in curtea scolii si am spart un geam.

Noi speriati am plecat fara sa scoatem un cuvant despre geam. Pauza care urma directorul scolii a vazut pe camerele de supraveghere din curte ca noi am spart un geam cu mingea, grabit a intrat in clasa noastra si ne-a chemat cu el sa ii spunem daca stim ceva de geamul din curte. Noi spusesem ca nu stim nimic, uitand de camerele de supraveghere. Directorul foarte nervos ne spune ca daca nu recunoastem va trebuii sa cumparam unul mai scump si ne va scadea nota la purtare.In final am recunoscut si am platit pentru geam amandoi.

Pana la urma nu a fost asa rau si am retinut ca trebuie sa fim mai antenti cand ne jucam.

Explicație:

Unde am scris ingrosat adica asa "a" e alineat.

Alte întrebări interesante