Istorie, întrebare adresată de papucu, 9 ani în urmă

Scrie despre umilinta de la Carrossa

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Marco21
1
Henric al IV lea a fost imparatul Sfantului Imperiu Roman si a intrat in conflict cu Papa Grigore al VII lea in anul 1076 deoarece acesta voia sa numeasca personal episcopii si cardinalii germani, intervenind astfel in politica si treburile interne ale Imperiului Roman.
Drept consecinta, Henric nu l-a mai recunoscut pe Papa ca suveran suprem al bisericii catolice, atragandu-si astfel pedeapsa cu excomunicarea care era cea mai aspra pedeapsa pe care o putea primi un catolic din parte bisericii.
Excomunicarea a dus si la tot felul de revolte ale nobililor impotriva lui Henric, prin acestea ei dorind sa-l infranga si sa-i ia tronul.
Dupa o serie de batalii istovitoare ce amenintau sa duca la pierderea tronului, Henric a incercat sa obtina iertarea Papei.
Acesta l-a chemat la resedinta sa de la castelul Canossa din nordul Italiei unde a fost pus sa astepte ridicarea excomunicarii, descult in zapada, timp de trei zile in ianuarie 1077.
Iertarea i-a fost acordata dar in acest fel, Papa a dovedit inca o data ca este mai presus de puterea imparatului, reusind astfel sa-l umileasca pe acesta si sa-si impuna vointa.

Numele corect este Canossa si nu Carrossa.
Alte întrebări interesante