Limba română, întrebare adresată de Onecata1, 8 ani în urmă

Scrie doua comparatii din text , completind in patru enunturi rolul acestora in context.. Va rog !!

Textul:

Locuitorii acestea de sub brad sunt ca niste fapturi de mirare. Iuti si nestatornici de sub ape, rabdatori insuferinti ca si-n ierni cumplite, fara griji in bucurii, ca si-n arsitile lor de cuptor, placindule dragostea si betia si datinele lor de la inceputul lumii. Ferindu-se de alte neamuri si de oamenii de la cimpie si venind la birlogul lor ca fiara la codru...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3
,, Locuitorii aceştia de sub brad sunt ca nişte făpturi de mirare. Iuţi si nestatornici de sub ape, răbdători în suferinti ca şi-n ierni cumplite, fără griji în bucurii, ca si-n arşiţile lor de cuptor, plăcându-le dragostea si beţia si datinele lor de la începutul lumii. Ferindu-se de alte neamuri si de oamenii de la câmpie si venind la bârlogul lor ca fiara la codru ... "

Cele două comparaţii: ,, ca nişte făpturi de mirare" şi ,, ca fiara la codru" au menirea de a evidenţia caracterul locuitorilor care trăiesc în acestă zonă unică.
Ei uimesc prin fire, caracter fiind aidoma necuvântătoarelor deseori, deoarece tăcerea le e casă şi trăirea doar acasă, ca fiara la codru. Ei uimesc prin tot ce sunt, făpturi de mirare, pentru că sunt năvalnici, dar statornici, răbdători şi fericiţi doar în a lor casă.

Onecata1: iti multumesc mult
Utilizator anonim: Cu drag1
Alte întrebări interesante