Istorie, întrebare adresată de bogoiflorentinp96p3m, 8 ani în urmă

Scrie, împreună cu colegul de bancă, câte o scrisoare de război - una realizată din perspec- tiva unui soldat. de pe linia frontului, adresată familiei, iar cealaltă ca răs- puns al unui membru al familiei, rămas în spatele frontului.
Va rog frumos ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Dragă mamă,

Este prima dată când îți scriu după atât de mult timp, dar condițiile nu au fost tocmai favorabile pentru a reuși să-ți trimit o scrisoare. Astăzi avem câteva ore libere, înainte de a ataca tabăra nemților. L-am rugat pe generalul Dumitrescu să mă lase să scriu repede o scrisoare mamei mele dragi, și te rog să o arăți și soției Elena. Spune-i că o iubesc și să mă aștepte că voi veni. Noi aici suntem încrezători cu privire la victorie și sperăm să ajungem cât de curând acasă. Astăzi se fac 4 ani de când am plecat, dar au trecut repede. Mă gândesc în fiecare zi la voi. Cum ești cu sănătatea? Tata? Ce face Nelu? Carmen? Vlad a reușit să devină preot în sat? Vreau răspuns cât mai repede de la tine.

Vă iubesc,

George

Dragă George,

Lacrimi de fericire îmi cad pe foaia de hârtie când îți scriu acum. Am recitit scrisoarea ta de cel puțin zece ori și am dormit cu ea sub cap. Elena, soția ta, este bine, puțin bolnavă, dar fericită că e totul bine. Noi aici ascultăm la radio tot ce se întâmplă și pentru prima dată sunt încrezători că războiul se va termina.

Eu am probleme cu piciorul, doar știi, iar bătrânul meu este încăpățânat și tot vrea să facă un nou grajd pentru vite, deși eu vreau să le vindem. Nelu este la Ploiești. S-a făcut inginer. Carmen s-a măritat cu bucureșteanul și ne mai vizitează o dată la câteva luni. Vlad este preot, da. Toți îl iubesc aici.

Deaba aștept să te întorci. Nici prin gând să nu-ți treacă să nu vii înapoi, că mă omori cu zile. Îți trimit zahăr, ciocolată, șuncă, pâine și lapte. Sper să nu se strice.

Te iubim și te așteptăm,

Mama și familia


bogoiflorentinp96p3m: mulțumesc frumos!
Alte întrebări interesante