Limba română, întrebare adresată de cirlantudo, 9 ani în urmă

Scrie in 4 enunțuri un text cu titlul Sănătatea comoara verii va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Leonard
4

Salut!

Scrie în patru enunțuri un text cu titlul „Sănătatea, comoara verii”.

______

Răspuns:

Sănătatea, comoara verii

Ce poate fi mai sănătos decât o cură de fructe și legume proaspăt culese din pădurile curate ale României sau din grădina și livada bunicilor?

Gustul atât de dulce și aromat al murelor, zmeurii, fragilor și afinelor numai la vreme de vară capătă intensitate maximă, acestea fiind fructele de pădure cu reale calități în menținerea sănătății oamenilor, iar proprietățile lor antioxidante sunt deja cunoscute tuturor. Merele văratice parfumate, perele busuioace, caisele aurii și piersicile zemoase, dolofane, toate se coc în vară, livezile bunicilor devenind atracția principală a sezonului pentru copii și adulți pofticioși de un desert natural, care vine la pachet cu arsenalul de vitamine și minerale indispensabile organismului.

Cine poate refuza, la umbra viței de vie sălbatice, trase peste gărduț ca umbrar deasupra mesei din grădină, o porție aburindă de cartofi adunați de pe câmpul din valea satului, copți în cuptor de lut, alături de o friptură de pui cu rozmarin din straturile verzi și o salată cu toate legumele proaspete și aromate, dătătoare de sănătate ... adevărat este - sănătatea, comoara verii ...

______

Știați că ...

- în realizarea textelor cu titlu dat:

  • vom preciza titlul;
  • vom căuta în titlu semnificația cerinței (a fi sănătos presupune alimentație sănătoasă, bazată pe produse obținute natural);
  • vom observa legătura dintre sănătate și anotimpul la care se referă titlul (fructe, legume care se coc vara);
  • vom da glas propriilor noastre cuvinte, prin transmiterea de idei, gânduri, senzații;
  • deși sunt cerute doar patru enunuțuri, putem încerca să oferim o prezentare de tip compunere, pe baza structurii: introducere, cuprins, încheiere/concluzie.

Succes la școală și pe brainly!

#SPJ1

Alte întrebări interesante