Studii sociale, întrebare adresată de moraru70, 9 ani în urmă

scrie o compunere , avand ca introducere fragmentul dat ,prin dezvoltarea unui fir narativ dupa urmatorul plan: 1.Ce s-au gandit copii sa faca? 2.Ce au facut ei intr-una din zile? 3.Cine a mai luat parte la intamplare? 4.prin ce peripetii au trecut? 5.Cum au iesit din situatia creata? Precizati:Considera-te personajul principal. Foloseste dialogul. Da-i un titlu potrivit.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de oin1122
2
era o seara calda de vara.
Soarele se ducea la culcare, lasind luna sa domnească peste pamint.
Eu, Trică si Nelu stateam intinsi pe iarba si visam la o zi plina de peripetii. Cind deodata mia venit o idee geniala in gind si am spus:
- Trică,Nelu, hai sa ne construim o barca si ne vom juca dea piratii.
Lui Trica ii placu la nebunie ideea. Si lui Nelu ia placut, dar el considera ca e periculos si a raspuns:
- dar ne putem rani
- nu ne si va intimpla nimic,răspunse Trică cu incredere.
A trecut o saptamana, noi ne-am pus pe construit. Si cind am văzut barcuta gata, am dat fuga la iaz.
neam suit in ea si vesel am pornit spre celalalt mal al iazului. Dar ajungînd spre mijloc, toti am obosit, soarele ardea tot ce gasea in cale. Ne era cald. la gașca noastra sa alaturat si Nică fratele lui Trică. Am mai plutit o vreme pina Nelu a observat apa in bărcuța noastră. A inceput panica, nimeni din noi nu putea inota, iar barca se.tot cufunda. Era groaznic... toti am trecut printr-o frica nemaipomenita. Din fericire pe linga iaz trecea unchiul meu. Cind lam zarit, am inceput al striga si chema in ajutor! El ne-a sarit in ajutor si nea scos la suprafață unul cîte unul si cind ma luat ultimul din bărcuța eu cu o oarecare mila, am privit cu dezamagire la ea, care deja se scufundase pe jumătate.
Trica triumfator spunea
-eu vam avertizat ca nu e chiar buna ideea
-da e adevarat am raspuns eu si Nelu intrun glas ...
de atunci am luat decizia sa luam aminte cuvintele lui Trică
Alte întrebări interesante