Limba română, întrebare adresată de sebyk9, 9 ani în urmă

Scrie o compunere avand ca titlu un adverb din urmatoarea lista:azi,ieri,maine,niciodata,totdeauna,bine,rau,romaneste,acasa,aproape,departe.Compunerea trebuie sa includa,in joaca,ideea gradului de comparatie.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lika13
24
                                    Acasa                                                                               Toata lumea cunoaste expresia: "Nicaieri nu e ca acasa". Ea se refera la un "bine" pe care nu-l gasim nicaieri in alta parte in pofida confortului, luxului, distractiilor sau atractiilor din alte locuri pe care le vizitam. 

Dincolo de un loc real, cu caracteristicile sale, oameni, obiecte, etc., este un loc in interiorul nostru, loc in care salasluiesc vise, amintiri, sperante, suferinte, regrete, bucurii. A te simti ca acasa inseamna a te simti in largul tau, a te putea exprima in voie. Acest lucru este valabil inca din copilarie. Intalnim adesea copii care mananca doar acasa, dorm doar la ei in patut, care sunt dependenti de "acasa". In cazuri extreme, putem vedea copii care merg la toaleta doar acasa, fac diferite activitati doar acasa si nicaieri in alta parte. Aceasta poate reprezenta o piedica in adaptarea copilului la gradinita, la a sta in alte familii, la a calatori sau la schimbari de domiciliu, amenajari in casa etc. 
Alte întrebări interesante