Biologie, întrebare adresată de IoanaQe34662, 8 ani în urmă

Scrie o compunere cu tema:"Ce s-ar intampla daca toate plantele ar disparea de pe fata Pamantului?" ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lali1204
40

Răspuns :

Dacă toate plantele ar dispărea de pe fața pământului ar avea loc o catastrofă teribilă . Plantele repreintă o sursă primă de hrană pentru multe viețuitoare , care la rândul lor constituie hrana altor viețuitoare ,asfel plantele fiind indispensabile până și animalelor exclusiv carnivore .

Pe de altă parte , plantele emană oxigen , iar dacă plantele ar dispărea am rămâne complet neajutorați și am dispărea și noi ca specie umană în ce mai scurt timp . Așadar , plantele nu pot dispărea fără ca Pământul să sufere enorm ...

Răspuns de AntoniaRaluca
24

Răspuns:

Dacă toate plantele ar disparea de pe fața pămîntului ar fi o adevărată catastrofă pentru oameni și pentru animale , pur și simplu ar disparea viața de pe pământ. Datorita plantelor avem oxigen . Fara oxigen nu putem trăi. O mare parte a hranei noastre constă in plante , cele mai multe animale se hrănesc cu plante .Lipsite de hrană aceste animale ar pieri.Ar urma disparitia animalelor carnivore si apoi a oamenilor . În concluzie , fără plante pe pamant viață nu ar exista .

Alte întrebări interesante