Limba română, întrebare adresată de kisulea, 8 ani în urmă

Scrie o compunere cu tema: Cum ar arata lumea fara de basme? Va rog frumos! Dau 42 de puncte!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maxim5336
13
Lumea fara basme ar fi ca filmele de suspans fara suspans, ar fi ca si cum ceea ce ne place sa se schimbe in ceva neplacut. Basmele ne duc in locuri pe care poate nu am putea sa le vedem niciodată, locuri unde personaje fantastice incearca sa ne invete lucruri minunate. Daca basmele nu ar fi, imaginatia noastra poate nu s-ar îmbogăți, nu ar vedea lucrurile pe care basmele ni le prezintă.
Lumea fara basme ar fi plictisitoare si foarte serioasă.
In acea lume, unde basmele copilăriei ne prezinta locuri uluitoare , personaje fantastice si tot ce ne-am putea imagina nu ar exista atunci nici o civilizație creativa nu ar exista.
Viata fara basme ar fi atat de grea si atat de plictisitoare că omul ar trebui sa prețuiască basmele mai mult decat o apreciază acum.
Sper ca te-am ajuatat si ca iti place... Poate nu e cel mai bun dar poate mesajul o sa te ajute !

vlad2004342: Este foarte bun! Mersi!
maxim5336: cuplacere
Răspuns de veronica58
9

Basmele sunt povestiri fantastice ce uimesc oamenii. Ele descriu in majoritatea cazurilor lupta dintre bine si rau.Lumea nu ar exista fara basme, deoarece basmele aduc curaj, voința si incredere in sine. Fără basme lumea ar fi trista posomorata, fiindca ele ne creeaza dispoziția.Cred ca orice copil a auzit ori a citit vreodata vre-un basm. Autorul meu preferat de basme este Petru Ispirescu care a scris cele mai frumoase basme românesti.

Mie imi plac basmele deoarece ma fascinează.

Alte întrebări interesante