Limba română, întrebare adresată de BiancaBia2145, 8 ani în urmă

Scrie o compunere cu titlul,, A venit primăvara! În care sa introduci adjectivele:mirositor, alb, verde, ușor, frumoasa la toate gradele de comparație.
VA ROG ESTE URGENT!! DAU COROANĂ!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de placinte4
1

A sosit mult asteptata primavara. Soarele este darnic si stralucitor . Dealurile si vaile de prin imprejurimi au inverzit , iar florile ne rasfata cu parfumul lor incintator. Cintecul si ciripitul pasarilor sosite ne fac atmosfera mai frumoasa .Peste tot se simte atmosfera de primavara , deoarece  inca din timp oamenii harnici au inceput lucrarile agricole . Primavara - celmaifrumos anotimp ! 

Razele soarelui se strecoară vesele printre crengile de cireş înflorite

Coborând spre pământ pentru a-l încălzi. Miroase a iarbă verde şi a pământ arat. Din zori şi până în seară tractoarele cutreieră ogoarele în lung şi în lat lăsând în urma lor un petic negru de pământ proaspăt arăt. Munca este în toi. Primăvara renșterii sufletului este în toi. Oamenii muncesc şi se bucură de renaşterea naturii. Fiecare munceşte în gospodăria sa. Unii plantează pomi, unii sapă vii, unii însămânţează grădinile, dar adevăratele lor roade se vor vedea toamna. O cloşcă îşi plimbă puişorii galbeni şi pufoşi arătându-le şi strigându-i pe fiecare pe nume, în legea ei ca să ciugulească gâze ori mălai. Curţile sunt ornate cu tot felul de flori plantate cu grijă de gospodinele cele harnice.

Alte întrebări interesante