Limba română, întrebare adresată de dobreandrei08, 8 ani în urmă

Scrie o compunere cu titlul : Batranul si marea (100 cuvinte minim)
dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tocilara1442
5

Răspuns:

Bătrânul și marea

Într-o zi, ma plimbam pe malul marii. Iubesc sa stau și sa privesc valurile care se izbesc de mal și sa ascult sunetele naturii. Tot mergând, zăresc un bătrân singuratic, ce se afla la distanta de șezlonguri. Stătea pur și simplu pe jos, îngândurat. Nu îl bag în seama și îmi continui drumul. După câteva zile, aflu de la prieteni ca acesta vine în fiecare dimineață și privește marea. Rămâne acolo pana seara, și mai aflu ca este pescar. Ce mi sa părut ciudat când l-am văzut în ziua în care ma plimbam este ca nu avea la el nici undita, nici momeala. Doar stătea și privea. Când îl vad următoarea oara nu avea iar undita și momeala. Îmi fac curaj și ma duc la el.

- Bună ziua! ii zic

Bătrânul se uita la mine suspicios.

- Bună ziua! Ce vânt te aduce pe aici, copile?

- Vreau sa va întreb ceva.. Sunteți pescar? după ce rostesc cuvintele acestea, îmi dau seama cât de penibil e sa te duci la un străin și sa îl întrebi daca e pescar..

Bătrânul ma privește surprins și îmi răspunde, în cele din urma :

- De cele mai multe ori vin aici doar da privesc marea și sa afcult sunetele naturii, dar câteodată mai și pescuiesc.

După care aud vocea mamei, care ma trezește din vis și îmi spune ca trebuie sa merg la școală. Totuși, acdl vis cu bătrânul și marea avea sa fie viitorul, când voi fi și eu bătrân. Sunt sigur ca asa îmi voi petrece timpul la bătrânețe, ar fi un mod chiar foarte frumos de a-mi petrece ultimii ani..


dobreandrei08: multumesc muult
Alte întrebări interesante