Limba română, întrebare adresată de ali042005, 9 ani în urmă

Scrie o compunere cu titlul "Cearta numeralelor"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Salvatorul2017
3
Cearta numeralelor

Se spune ca odata mai multe numere au inceput sa se certe ele. Motivul a fost ca una se socotea mai importanta decat cealalta, una este bagata in seama mai des iar cealalta mai rar, una este mai mare iar cealalta mai mică. Cifrele care s.au luat la hartă sunt: doi, zece, o suta, o mie si zece mii.
Celelalte cifre se împacă foarte bine, nu se cearta niciodata, fiecare stie care este locul si ca toate sunt de folos.
Cifrele care nu se certau niciodata, le propune celor care se certau să meargă la un magazin. Au acceptat si chiar s.au bucurat.
Toate au intrat in magazin.
Cifrele care nu se certau le zise celor care se certau: Mergeți separat prin magazin si urmăriți fiecare client si sa fiti atente daca sunt mulțumiți de voi. Au plecat prin magazin si mergeau cand la un raft cand la altul. Fiecare dintre ele vedeu cum clienți luau produse care costau: doi lei, zece lei, cinci lei, o suta de lei, o mie de lei, zece mi de lei, trei sute de lei, cinzeci de lei. După ce s.au dumerit, pe rand au iesit afara din magazin, fericite ca au vazut ca erau bagate in seama de clienți. Au plecat din magazin si pe drum povesteau una la alta cum oameni erau mulțumiți de ele. De atunci numerele care se credeau nefolositoare s.au impacat între ele si s.au alaturat celorlalte prietene a lor. Acum au văzut numerele nefolositoare ca fiecare dintre ele îsi au rostul lor in lumea numerelor.

Alte întrebări interesante