Limba română, întrebare adresată de avrigeanumiruna99, 8 ani în urmă

Scrie o compunere cu titlul „Ciobănaşul cel isteț”, în care personajul principal să fie Tudorel. În compunerea ta vei respecta următoarele cerințe: • vei tine cont de titlul dat și de personajul indicat; • vei redacta compunerea în cel putin 10 rânduri, astfel încât să aibă introducere, cuprins şi încheiere: • vei avea grijă la scrierea corectă a cuvintelor și la aranjarea textului în pagină. Ciobănaşul cel istet​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de malosionut3
34

Răspuns:

                                      Ciobănașul cel isteț

       Într-o zi de vară , Tudorel plecase dis-de-dimineață să ducă oile la păscut iarba de pe câmpia bogată în culori.

       Nu era ceva nou pentru Tudorel deoarece el trăia la țară unde nu prea ești răsfățat cu tot ce au cei din orașele urbane , dar în schimb , poți depinde de niște lucruri pe care orășenii ar da bani grei să le poată avea.

        Când Tudorel ajunse unde oile trebuiau sa pască văzu un pui de lup care striga neajutorat din toți plămânii pentru a primi un ajutor. Evident că Tudorel era foarte îngrijorat deoarece știa că pericolul îl paște din apropiere.

        Stătu el cât stătu și se gândi iar până la urmă se decise să-l ducă măcar până la intrarea din codrul cel mare si întunecat. Zis și făcut , Tudorel luă puiul de lupșor în mâini și-l duse până la intrarea din pădure.

        Când se întoarse avea un sentiment foarte ciudat pe care nu-l mai avuse niciodată de când era el ciobănaș , era un sentiment de tristețe și frică dar asta nu-l convinse să se întoarcă la pui.

        Se făcuse ora de plecare iar Tudorel luă oile și plecă către casă. Pe drum îi veneau o groază de "filme" care îl făceau să se simtă ciudat.

        Nici până-n ziua de azi băiețelul nu știe ce s-a întamplat cu puietul de lup dar un lucru este clar , Tudorel este fericit deoarece oile acestuia au rămas tefere și nevătămate.

Explicație:

Sper că ți-am fost de folos !


andr33a90273: ms
Alte întrebări interesante