Limba română, întrebare adresată de RebecaZaharia1, 8 ani în urmă

Scrie o compunere cu titlul"iarna" în care să folosești și substantive care denumesc fenomene ale naturii! Compunerea să aibă 8-10 rânduri!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de postoliapost
22

Este o zi friguroasă de iarnă. Privesc pe geam cum fulgii de zăpadă fac întrecere spre Pământ, alții dansează,unii pur și simplu așteaptă să cadă pe Pământul rece. Casele parca sunt împodobite precum creta albă. În zare nu se mai zărește nimic. Aburi se preling pe geam semn că afară este foarte frig.Banca din curtea noastră este acoperită de zăpadă iar copacii s-au îmbrăcat cu o haină albă și groasă pentru gerul ce va urma.Iubesc anotimpul de iarnă.


iordachemadalina422: Super !Bravo ,imi place !!!
Răspuns de iordachemadalina422
10

Iarna

 sper sa te ajut

Iarna a venit .Ninsoarea acopera satul cu zapada .RASARIREA soarelui o supara pe doamna Iarna caci ii topeste zapada pe care a presarat-o peste sat.

Soarele se certa cu doamna Iarna pana vine seara posomorata aducand racoare .Iarna se linisti si isi continua proiectul propus de a inzapezi tot satul.

Seara aduse o furtuna care dadu toata zapada prin aer si dimineata cand veni soarele era numai ceata.Soarele nu mai avea nimic cu doamna Iarna caci vazu ca nu mai aduce zapada .Atunici soarele ,pentru a trezi oameni si pentru a ii face mai veseli ,ii dadu toata puterea arzand pentru a fi insorit.Toti au ramas linistiti dar iarna si in ziua de azi sa mai cearta cu soarele iar noapte vine si ii desparte imediat   .

Sper ca te-am ajutat .Te-as ruga daca te-am ajutat sa imi dai corana !!!Multumesc ,seara frumoasa !!

Alte întrebări interesante