Limba română, întrebare adresată de andreeailinca, 8 ani în urmă

Scrie o compunere cu titlul ,, O întâmplare în curtea școlii ” în care să existe : 4 substantive nearticulate , 5 substantive articulat hotarat , 5 substantive articol nehotărât , 15 - 20 de rânduri ?urgent va rog dau coroana si puncte !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Danelinole
5

Răspuns:Pauza a venit. Băieți veseli stau la soare. Flori vesele vorbesc despre iarbă. Copilul zglobiu se joacă cu jucăria lui Radu. Fetelor le place sa stea la umbra. Baietilor li se face pofta de inghetata omului cu inghetata. O fata si un baiat s-au intins la soare. Un profesor ii priveste mirat, iar unei ciocarlii ii scapa un tril melodios. In curtea scolii, primavara a venit, iar copiii nu rateaza momentele distractiei. Adultii zambesc superior la joaca nevinovata a copiilor. Pasari de tot felul se misca printre crengile copacilor infloriti. A venit primavara in curtea scolii! Sper ca te-am ajutat... Coroana


Danelinole: *coroana?
andreeailinca: care sunt cele 4 substantivele nearticulate , 5 substantive articulat nehotărât , 5 substantive articulat hotărât ?
andreeailinca: da-mi ce am cerut si tie iti dau coroana si puncte ?
Danelinole: Ok
Danelinole: Baieti, soare, flori, iarba- subst. Nearticulate. copilul, lui Radu, fetelor, baietilor, omului-articulate hotarat. o fata, un baiat, un profesor, unei ciocarli, un tril- articol nehotarat
Danelinole: * cu articol nehotarat
Danelinole: Coroana si punctele?⛳
Danelinole: Si coroana?
andreeailinca: coroana trebuie sa mai astepti , daca raspunde cineva repede la intrebarea care am puso atunci po sa dau coroana tie. daca nu tocmai peste 12 ore o sa o primesti de la mine pt ca nu imi permite programul brainly sa dau coroana mai repede.
Danelinole: Okkkk... Nu stiam. Mai am putina rabdare
Alte întrebări interesante