Limba română, întrebare adresată de andre273990, 8 ani în urmă

scrie o compunere cu titlul Respectul în care sa prezinți 2 motive pt care tinerii ii respecta pe bătrâni. Sa redactezi 10-12 rânduri, sa prezinți cele 2 motive, susținându-le cu fapte din text, Sa ai grija la scrierea corecta a cuvintelor și la așezarea textului în pagina. Am mare nevoie mulțumesc. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ale250722
29

Doar două motive? Ar trebuie să fie o sută. Oricum.

1.Primul și cel mai prețios lucru pe ar trebui să îl facem ca și tineri este să arătăm că diferența de vârsta contează. Ar trebui să ne pese faptul că fiind tineri, avem mai multă putere să i ajutam pe alții... Mă refer atât la respect cât și în momentele grele.

2. ARTREBUI,să încurajăm bătrânii care au fost lăsați în azile și nimeni nu încerca să stea cu ei. Respectul înseamnă să ne pese de cei din jur și să oprim aceste răutăți ale oamenilor.

Oamenii în vârstă, nu merită să fie tratați cu indiferență.

(Aici poți să mai pui de la tine dacă vrei, îți dau doar un exemplu) Încă țin minte, cum stăteam ore în șir lângă bunica pentru ai auzi povețele și pentru ai admira pozele. În câteva luni ar trebui să mă înscriu ca voluntar pentru ca vocea bătrânilor, tristețea cât și bucuria vieții să fie auzită... RESPECTUL ESTE UN LUCRU MAI PRESUS DE AUR SAU BOGĂȚIE, ESTE UN DAR DIVIN PE CARE ÎL PUTEM PRIMI UȘOR ȘI DĂRUI MAI DEPARTE. SĂ NU NE JUCĂM AȘA UȘOR CU VORBELE.

Formulele de adresare sunt diferite ,vorbitorul trebuie sa tina seama de varsta persoanelor carora li se adreseaza.Noi cei tineri trebuie sa ii respectam pe cei batrani datorita varstei lor si ca de la ei invatam multe .

Daca ii respectam noi vom arata alfel in fata lor ,ne vor considera tineri civilizati cu cei 7 ani de acasa .Respecta și vei fi respectat

Sper că te am ajutat!


andre273990: mulțumim frumos
andre273990: pt clasa a 4 E ok asa?
Alte întrebări interesante