Limba română, întrebare adresată de IVYGALAXY, 7 ani în urmă

scrie o compunere cu urmatoarele cuvinte: soseta deperecheata, paznic de noapte, pianist, prima zii de scoala, costum, intrebari, colt alb, libertate, mi-e foame, mesaje amuzante, spaima, tipat, zornaitoare, ras, plans, zeita, gospodarie, moneda, urs, om, caine, pisica, marinar, sclav, palarie, curaj, casa, banana, pizza, castraveta, toaleta, bogati, instalator, vitrina, trofee, raft


MarioRo125: O provocare interesantă , daca reusesc sa scriu cu tot ce ai tu acolo o sa ti o trimit. :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biianca131
0

Răspuns:

Ai explicatia mai jos!

Explicație:

Era prima zi de scoala si eu eram imbracat in costum, gata sa intampin noul an scolar cu entuziasm. Ma uitam in jur si observam ca toti colegii mei erau imbracati la fel, cu sosete deperecheate si cu o expresie serioasa pe fata. Ma simteam ciudat si doream sa fiu liber sa port hainele pe care le doresc.

In timp ce ma plimbam prin scoala, ma intalneam cu paznicul de noapte care ma saluta cu un zambet si mi se parea ca e singurul care ma intelege. Intrebam in gand daca si el isi doreste libertatea sa poarte o alta haina sau sa aiba un alt job.

Ajungeam la sala de muzica si ma uitam la pianist care statea concentrat in fata claviaturii. Imi doream sa pot fi si eu ca el, sa pot canta la pian cu atata pasiune si talent. Mi-e foame si incep sa caut prin geanta dupa ceva de mancare, dar nu gasisem decat mesaje amuzante de la prietenii mei.

Scoala se termina si ma grabeam sa ies din cladire, sa evad din acea atmosfera de spaima si tipat. In drumul meu intalneam un coleg care imi arata coltul lui alb si ne incepeam sa radem impreuna. In acel moment simteam ca am gasit o particica de libertate.

Ajungand acasa, imi aduceam aminte de zeita gospodariei si ma intrebam cum ar fi viata daca am fi avut mai multa libertate si mai putina grija pentru moneda si bogatia materiala. In mintea mea apareau imagini cu un urs liber care alerga prin padure, un om care calatorea prin lume si un marinar care navigau pe mare fara sa fie sclavi ai muncii.

Ma asezam in fata casei mele si ma uitam la cainele si pisica care se jucau impreuna. Ma intrebam daca ei simt vreodata nevoia de libertate sau daca sunt multumiti cu viata lor simpla. Ma uitam la palaria mea si ma gandeam la curajul de a lua decizii si de a urma visurile mele.

Ma duc in bucatarie si mananc o banana si o pizza cu castraveti. Ma duc la toaleta si ma gandesc la bogatii care au instalatori personali si vitrine pline de trofee. In acel moment simt ca libertatea inseamna sa ai dreptul sa alegi si sa fii fericit cu alegerile tale, indiferent de raftul social pe care te afli.

Alte întrebări interesante