Limba română, întrebare adresată de andreeaditescu01, 8 ani în urmă

Scrie o compunere de 1-2 pag in care sa prezinti personajul principal dintr-un basm studiat de tine la scoala in compunerea ta vei avea precizarea insotida de exemple si patru procede de portretizare
Urgent....va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdaAndra359
1
CENUȘĂREASA

În basmul Cenușăreasa, este vorba despre o fetiță, căruia i-a murit mama, iar tatal ei s-a casatorit cu o alta femeie!
Mama vitregă a Cenușăresei o chinuia și o punea să mucească zi și noapte. Iar într-o seară mama vitrega și fiicele ei, s-au dus la balul prințului. Pe Cenușăreasa au lăsat-o acasă, și au pus-o să muncească. Cenușăreasa a plâns și a plâns, și deo-dată, a apărut o zână, care a transformat-o pe Cenușăresa intr-o adevărată prințesă. Ea avea timp să se întoarcă până la miezul nopții. Cenoșăreasa s-a dus la bal și când a văzut-o prințul a și luat-o la dans. Ea avea parul blond, ochii albastrii, pielea albă și era imbrăcat-ă minunat.
A venit și miezul nopții, Cenușăreasa grăbindu-se să plece, ca prințul să nu o vadă cum arăta ea defapt, și-a scăpat un pantof de cleștar care îl avea în picior. A doua zi, prințul voia să știe cine era acea fată, și a ordonat să se caute după marimea pantofilor, el avea un pantof de cleștar. Au ajuns și la casa mamei vitrege a Cenușăresei. Aceasta a încuiat-o pe Cenușăreasa în camera ei, pentru că știa că al ei era pantoful, și voia ca una dintre fetele ei să se căsătorească cu prințul. Cu ajutorul unor șoricei Cenușăreasa a scăpat din cameră și s-a putut duce la probat. Mamei ei vtrege nu-i venea să creadă. Pantoful de cleștar s-a spart. Din fericire Cenușăreasa avea și celălalt pantof de cleștar și așa a și dovedit că ea a fost la bal, și a dansat cu prințul.
În final Cenușăreasa și prințul se căsătoresc.
SFÂRȘIT!


Sper ca te-am ajutat, Mult Succes!

andreeaditescu01: Mulțumesc!
AdaAndra359: Cu placere!
Alte întrebări interesante