Limba română, întrebare adresată de stangaciunuti, 9 ani în urmă

scrie o compunere de 10-15 randuri despre cum ai citit prima carte


stangaciunuti: dau coroana va rog
stangaciunuti: cu expresii frumoase

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rebbell
8
Prima carte
Astazi va voi spune despre cum am citit prima mea carte. Cand eram in clasa intai doamna invatatoare ne-a invatat literele, iar la sfarsit dupa ce am terminat toate literele, am inceput sa citim prima carte. Eram asa de fericiti. Doamna invatatoare ne spune:
-Astazi copii, o sa citim pe rand cartea "Fata babei si fata mosneagului", iar la sfarsit o sa povestim. Prima carte citita aceasta a fost s ne-am bucurat cu totii, dar cand a trebuit sa o povestim ne-a dat FOARTE BINE, iar cei care nu au vrut nici sa citeasca nici sa povesteasca au primit nota INSUFICIENT.
Cu totii am povestit si nici macar unul nu a primit aceasta nota rusinoasa.
Am mers cu totii acasa fericiti ca am primit FOARTE BINE si ca de-acum incolo o sa citim carti suplimentare.

stangaciunuti: bine dar.....
Rebbell: dar...
stangaciunuti: trebuia ca georgiana cu expresi frumoase cu.... dar nota este B
Rebbell: si eu cum m-am descurcat?
Răspuns de georgianacamelia
16
Prima carte citita de mine a fost in clasa a II-a. S-a numit ''Capra cu trei iezi". Am inceput sa citesc aceasta carte, deoarece ne-a dat tema de la scoala. Prima pagina nu am inteles-o, dar mai apoi am inceput sa citesc cu si mai multa atentie pentru a intelege ceva. Pe parcursul povestii am simtit ca ma transpun actiunii si ca traiesc si eu momentele odata cu personajele. A fost palpitant, din ce in ce mai interesant. Nu ma mai puteam opri din citit. Intamplarile din acea poveste m-au facut sa imi doresc cu adevarat sa citesc si altceva. Eu, fiind mic, nu imi dadeam seama de valoarea cititului, dar odata cu prima mea carte am realizat ca am ceva de invatat si totul a avut un sens. 
Cititul este bun atat pentru cultura noastra generala cat si pentru noi insine!
Sper ca am ajutat.

stangaciunuti: foarte bine
Alte întrebări interesante