Limba română, întrebare adresată de valiolariu00, 9 ani în urmă

Scrie o compunere de 10-20 de randuri, in care sa-ti exprimi punctul de vedere in legatura cu pastrarea obiceiurilor si traditiilor stravechi.
In realizarea compunerii vei avea in vedere:
-sa formulezi o opinie despre obiceiuri/traditii;
-sa sustii opinia formulata cu argumente si exemple potrivite;
-sa redactezi un continut adecvat cerintei formulate;
-sa respecti limitele de spatiu indicate.
VA ROG FRUMOS AM DAT 25 DE PUNCTE!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Victoria00
12
   Un popor nu poate fi numit popor daca nu are traditii si obiceiuri.Din mosi stramosi acestea se transmit generatiilor.Asa cum buneii nostri se bucurau de ele asa ar trebui sa ne bucuram si noi. Fiind pastrate si in zilele actuale, noi ne putem numi cu adevarat un popor .
   Romanii sunt neamul bogat in sutele de traditii si obiceiuri . Fie la acea nunta sau botez , la acea sarbatoare sau chiar zi obisnuita ,acestea ne imbogatesc orizontul acestor zile  . Cum va fi nunta fara acele jocuri sau fara furatul miresei sau luarea ca nanasei a oamenilor pe care ii vei socoti ca parinti ?Fie acel botez , unde rolul moasei este inca foarte  puternica.Ea duce copilul la biserica si zice "duc un pagin și voi aduce un crestin", iar la întoarcere spune "am dus un pagin și am adus un crestin". Nasii, când iau copilul de la moasa , pun un ban de argint jos pentru a o plăti. Sau ar fi interesant fara Anul Nou , Craciun , Paste ? Nu! Si nu doar sunt ca simple sarbatori dar sunt si mari ocazii de a se intilni sau de a se revedea rudele sau prietenii.
    Pastrarea lor este un lucru sfint .Fara acestea poporul nostru nu se incheaga intr-un popor.Ele sunt la baza evolutiei vietii noastre .Trebuie de pastrat caci sunt lucruri de pomenire si de amintire a vietii mosilor nostri si pentru ca ne leaga de ei spiritual.Fiindca acestea exprima mostenirea mai scumpa ca aurul:datini , credinte.

Alte întrebări interesante