Limba română, întrebare adresată de Alexalexandru195, 9 ani în urmă

Scrie o compunere de 100-150 de cuvinte in care sa-ti exprimi opinia despre mesajul textului "Inserare" de St.O.Iosif.In compunere trebuie
>Sa formulezi o opinie despre mesajul textului dat;
>Sa sustuu opinia formulata prin douo argumete potrivite,valorificand textul dat;
>Sa ai un continut adecvat cerintei
>sa respecti numarul indicat de cuvinte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bgeorgiana55
19

poezia ,,INserare de St .octavian.Iosif apartine genului liric deoarece autorul transmite direct cititorului sentimente,idei,ganduri filtrate prin propria sa sensibilitate.

In priumul rand,modurile de expunere sunt descrierea si monologul adresat cititorului.Titlul poeziei este in substantiv comun simplu nearticulat,reprezentand cheia descifrarii textului anticipand mesajul,tema si motivele literare.Mesajul consta in dragostea pentru natura.tot titlul este un coordonat spatio-temporal.

In al doilea rand,expresivitatea iese in evidenta prin multitudinea procedeelor artistice dupa cum urmeaza:imagini vizuale:,,fum bolta,turmaflorile vazduh etc.de astfel in tregul traseu al textului este decorat de figuri de stil:epitete licare-o fereastra luceafarul in albai stralucire.

Autorul isi exprima direct sentimentele prin intermediul eului liric:verbe la persoana III:s-a inserat coboara se-nalta etc.,pronume la persoana a III:in lor...

Nu in ultimul rand,poezia este structurata pe trei strofe cu rima imperecheata.

asadar,prin argumentele mentionate mai sus se poate afirma ca tewxtul apartine genului liric.



Alexalexandru195: Mersi mult!!
Alte întrebări interesante