Limba română, întrebare adresată de razvan567cool, 9 ani în urmă

Scrie o compunere,de 100-150 de cvinte, in care sa descrii cum ar arata camera ta de vis.Utilizeza cinci pronume si cinci adjective pronominale posesive
DAU COROANA!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Leonard
30

Salut!

❀❀❀❀❀

Scrie o compunere de 100-150 de cuvinte, în care să descrii cum ar arăta camera ta de vis. Utilizează cinci pronume și cinci adjective pronominale posesive.

❀❀❀❀❀

Camera mea de vis

Când gânduri se adună prea multe, prea grele, când vorbe și gesturi ale oamenilor mi se strecoară ca săgețile ruginite în inima mea, atunci îmi caut refugiu în camera mea de vis, să mă întorc la ale mele, la cărți, planete, sori, flori, miresme ale copilăriei, iubire caldă pentru mine, învăluită însă în mister pentru ai mei.

E soare în camera mea, lipsită complet de ziduri care să fie opreliște pentru lumină și visare. Răsăritul îl privesc prin spațiul ce se deschide amplu spre plaja îmbrățișată de marea mea albastră, fără valuri și fără furtună. Câteva rafturi cu volumele mele preferate sunt amplasate sub bolta ce face trecerea spre peisajul montan. Acolo, la umbra falnicilor brazi, aproape de izvorul cu apă dulce ce-și împletește firul delicat către un lac învelit vara de nuferi, acolo, pe covoraș fraged de mușchi moale, mă așteaptă fata mea din vis. Deasupra noastră se desfășoară etern Calea Lactee, ne petrecem des nopțile numărând stele, alegându-ne scrânciobul preferat agățat de ele. Ale noastre sunt ...

Încăperea mea e deschisă către lume, nu are porți, deoarece sufletul meu nu e temător, nu are ce ascunde, nu are de ce sau de cine fugi. Pe măsuța din lemn vechi, sub formă de clepsidră, am păstrat albumul cu amintirile mele dragi, unele sunt de demult, altele au loc să se adune printre ele și-n zilele, lunile, anii care vor urma. Sunt toate ale mele, așa cum toate sunt ale tuturor, le împart celor ce mi se apropie cu gând bun, cu surâs deschis.

Camera mea de vis are clopoței viorii în loc de covorașe, fluturi cu aripi de îngeraș și ciocârlii. Și este soare în camera mea de vis ... în a voastră cum este?

❀❀❀❀❀

Observații:

Pronumele și adjectivele pronominale posesive sunt cele evidențiate cu litere îngroșate.

Imaginea anexată aparține autorului textului.

Anexe:
Alte întrebări interesante