Limba română, întrebare adresată de rodicao85725, 8 ani în urmă

Scrie o compunere de 15-20 de rânduri care sa conțină cel puțin cinci linii de dialog în care prințesa (din Motanul Încălțat) motivează de ce nu dorea sa fie prietenă cu un broscoi.
În redactarea compunerii vei avea în vedere :

-folosirea expresiilor ,,inima grea" , ,,limba ascuțită" și,, a cauta o portiță de scăpare "


Plsss .Dau coroana!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Răspuns:

Salut!

Explicație:

Prințesa se afla în grădina castelului, plimbându-se pe alei înconjurată de trandafiri și flori de primăvară, când a văzut un broscoi care se apropia de ea.

Broscoiul: Bună ziua, prințesă! Ce mai faci?

Prințesa: Bună ziua, broscoiule. Sunt bine, mulțumesc.

Broscoiul: Aș vrea să fim prieteni.

Prințesa: Îmi pare rău, dar nu cred că este o idee bună.

Broscoiul: De ce nu? Suntem amândoi îndrăgostiți de viața din grădină și ne place să ne plimbăm prin flori.

Prințesa: Da, asta este adevărat, dar noi suntem diferiți. Eu sunt o prințesă și tu ești un broscoi. Ne îndepărtează rândurile și pozițiile sociale.

Broscoiul: Dar asta nu înseamnă că nu putem fi prieteni. Suntem amândoi creaturi vii și ne place să ne bucurăm de frumusețea naturii.

Prințesa: Îmi pare rău, dar nu cred că este o idee bună să fim prieteni. Este important să respectăm regulile societății și să ne comportăm în conformitate cu poziția noastră în ierarhia socială.

Broscoiul: Înțeleg ce spui, prințesă, dar cred că dragostea și prietenia nu trebuie să fie învinse de aceste bariere artificiale.

Prințesa: Poate ai dreptate, broscoiule, dar totuși cred că este mai bine să rămânem la distanță. Îți mulțumesc pentru ofertă, dar nu cred că este ceva care să ne ajute pe amândoi.

Broscoiul: Foarte bine, prințesă. Îmi pare rău dacă te-am deranjat sau dacă te-am jignit în vreun fel. Sper că vei avea o zi minunată în continuare.

Printesa;Multumesc la fel si tie broscoiule


rodicao85725: Mulțumesc mult!
rodicao85725: Dar...
rodicao85725: Nu ai respectat regula
rodicao85725: Știi tu
rodicao85725: aia care a spus sa folosești,,limba ascutita" , ,,inima grea" și,,a cauta o portiță de scăpare...
Răspuns de alexandrajaba
1
Prinţesa se aşeză pe tronul său şi privi cu atenţie spre Broscoi. "Broscoi dragă, ştiu că nu am fost cea mai bună prietenă către tine, dar sper să înţelegi de ce am făcut asta. Inima mea era grea atunci când te-am respins, dar trebuia să iau această decizie pentru binele meu. Limba mea poate fi ascuţită uneori, dar nu am vrut să te rănesc cu adevărat.

Broscoi îşi plecă capul. "Prinţesă, îmi pare rău dacă te-am jignit în vreun fel. Nu am vrut să te fac să suferi. Îmi dau seama acum că poate căutai o portiţă de scăpare de la tot ce te înconjura şi că nu am înţeles asta. Te rog, iartă-mă dacă te-am rănit cu cuvintele mele."

Prinţesa se ridică de pe tron şi se apropie de Broscoi. "Dragă Broscoi, nu ai nimic de iertat. Eu sunt cea care trebuie să cer iertare pentru că nu am fost suficient de bună prietenă cu tine. Poate că am fost egoistă şi am pus propriile mele nevoi înaintea ta. Dar sper că putem trece peste asta şi putem începe o prietenie adevărată acum."

Broscoi se uită la Prinţesă cu o privire înţelegătoare. "Da, Prinţesă, cred că putem face asta. Eu îţi ofer iertarea mea şi sper că vei găsi în sufletul tău să mă primeşti ca prieten adevărat."

Prinţesa îi întinse mâna lui Broscoi. "Bine, atunci să fim prieteni adevăraţi de acum înainte."
Alte întrebări interesante