Limba română, întrebare adresată de bubunicusor, 9 ani în urmă

Scrie o compunere de 15-20 de randuri cu titlul Amurg de iarna,pornind de la urmatoarea introducere:Soarele cobora incet dupa munti si numai cateva raze imprastiate teseau cu aur marginile rupte ale norilor.In compunerea ta,trebuie:
-sa respecti conventiile specifice unei descrieri.
-continutul sa respecte cerinta.
-sa respecti normele de exprimare,de ortografie si de punctuatie.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Camelia88
4
Soarele cobora incet dupa munti si numai cateva raze imprastiate teseau cu aur marginile rupte ale norilor.Amurgul alcatuit din mai multe culori era ca o vraja arcuncata asupra vazatorului.Cerul nuantat de culori inchise pana la cele mai deschise aruncate de catre apusul soarelui,atata ca o pictura facuta de un artist celebru.Vantul rece care batea prin crengile fara de frunza ale copacilor se auzea ca un suierat profund.Nu se mai auzea de ceva timp ciripitul pasarelelor fiind inlocuit cu sunetul animalelor ascunse prin cotloanele intunecate si calduroase ale padurii.Amurgul iernii insemna un moment de pauza pentru vegetatia mereu inverzita si plina de viata.Iarna are cel mai frumos amurg vazut vreodata.
Răspuns de anitia
1
Noaptea se asterne peste tinutul inghetat. Ultimile raze de lumina se sting in orizont . Culoarea rosiatica se amesteca peste covorul de nea imaculat , oferindu-i peisajului putina culoare . Cand ultima faclie de lumina se ascunde in intuneric , toata lumea zace intr-o atmosfera coplestitoare. Dar pe bolta albastra , luminata doar de micile astre de lumina , isi face aparitia regina noptii , ce isi arunca lumina albastrie peste tablou si incepe sa vegheze peste peisaj. Fiecare raza de lumina isi face loc printre crengile copacilor , incercand sa patrunda printre frunzele inghetate. Umbra noaptea se asterne linistit , si imbraca casele cu un vesmant magic.
Alte întrebări interesante