Limba română, întrebare adresată de iuliapele76, 7 ani în urmă

Scrie o compunere, de 15-20 de rânduri, în care să realizezi o descriere cu tema: Bogatiile toamnei. Dă un titlu sugestiv compunerii tale. În compunerea ta trebuie: Subiectul al II-lea - să foloseşti descrierea; (4p) - să utilizezi un limbaj expresiv care să sugereze sentimentele tale; (4p) - să ai o structură adecvată tipului de text şi cerinţei formulate; (2p) - să te înscrii în limita de spațiu. (2p) ! Vei primi 12 puncte pentru redactare( unitatea compoziţiei-1p; coerenţa textului-2p: registrul de comunicare, stilul şi vocabularul adecavate conținutului-2p; ortografie-3p: punctuaţie-2p; aşezarea corectă în pagină, lizibilitatea-2p) Se acordă 10 puncte din oficiu.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de silllosofia
1

Explicație:

titlu:Bogatiile Toamnei

Toamna este cel mai frumos si bogat anotimp dintre toata dupa parerea mea

In acest anotimp vremea se schimba si apar ploiile si vantul care nu e prea puternic.Ploiile sunt linistie sau puternice,iar cerul nu mai este asa senin ca vara, soarele incepe sa apara tot mai rar, iar norii gri incep sa apara tot mai des,ziua se micsoreaza, iar noaptea se face mai lunga. dar si cu acestea Toamna este fascinanta

Frunzele rosii, galbene, portocalii si maronii cad din copaci si aterizeaza pe pamantul rece.

Odata cu toamna incepe si scoala unde merg toti copii ca sa adune cat mai multe informatii ajutatoare in viata lor, ca sa se rentalneasca ch colegii si sa-si faca noi prieteni cu care sa vorbeasca in pauze.

Toamna apar si o parte din fructe, marele, gutuile, perele si multe alte fructe si legume delicioase.

In curtiile oameniilor vezi copiii cum se joaca prin fruneze, fac gramezi in care se arunca ori chiar se si bat cu ele. Adultii gradinaresc, strang fruneze, incep agricultura pentru la primavara sau pentru la vara.

Pe strada vezi copiii cum se intorc de la scoala cu ghiozdanele in spate, inpreuna cu parintii, bunicii sau chiar singuri.

De aceea Toamna este un anotimp superb si plin de bucurii!

Alte întrebări interesante