Limba română, întrebare adresată de Maryna2003, 9 ani în urmă

Scrie o compunere , de 150-200 de cuvinte, in care sa te prezinti o intamplare imaginara la care iau parte doi pescarusi. Compunerea ta va avea urmatorul inceput: "De pe plaja , se aude acum o larma vesela..." . Utilizeaza naratiunea si dialogul ca moduri de expunere.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Angelyque
52
De pe plaja, se aude acum o larma vesela de la pescarusii care plutesc deasupra insulei, in vazduhul cu nori puhavi. Doi pescarusi se indeptau spre marea albastra cu valuri galagioase. 
 - Uite ce agitata e marea azi ! exlama unul din ei.
- Ai dreptate. Insa aceste valurii vii ii da marii un aspect feeric, ca de poveste.
- Uneori ma bucur ca sunt pescarus. Sa zbori deasupra marii cu apa curata si cristalina. Sa simti vintul de mare si mirosul marii care de imbata.
- Sau sa plonjam deasupra marii simtind cum stropi de apa rece ne apara de soarele rosu ca focul.
Cit e de frumoasa viata de pescarus...
  Intr-o zi , pe cind soarele nu era asa de fierbinte si cerul puhav era putin inorat, o corabie mare,veche si ruginita a oprit in marea cu valuri spumoase. Cei doi pescarusi, ferciti plonjau deasupra marii si de avintau in apa sa cristalina. Unul din ei, neobservind corabia de pescuit, neatent, sa blocat in plasa sa. Plasa era prea incurcata de aripile si picioarele pescarusului ca nu putea scapa din ea.
Tovarasul de zbor a pescarusului a observat disparitia sa si sa aruncat dupa el. L-a ajutat sa iasa din plasa barcii si s-au inaltat sus pe cer .
  Chiar daca pescarusii au parte de peisaje frumoase ca din povesti, viata lor nu este atit de frumoasa, deoarece pescarusii sunt creaturi fragile, usor de pus sub pericol.
Viata tuturor e frumoasa, dar toti avem responsabilitati si griji.
Alte întrebări interesante