Limba română, întrebare adresată de mastersilv1709, 9 ani în urmă

Scrie o compunere de 150-250 de cuvinte in care sa motivezi ca "Cantec de adormit Mitzura" de Tudor Arghezi apartine unei opere lirice! Repede va rog!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Natiry
11
Din punctul meu de vedere, opera ,,Cantec de adormit Mitzura'' de T. Arghezi apartine unei opere lirice deoarece cuprinde toate caracteristicile acesteia.
In primul rand, sentimentele de......(le spui tu) sunt exprimate in mod direct prin intermediul eului liric. Eul liric isi face simtita prezenta prin vrebe si pronume la persoana I (daca vrei poti sa dai exemple).
In al doilea rand, pentru conturarea acestor sentimente, autorul foloseste o gama variata de figuri de stil: epitete, comparatii, personificari etc.
In al treilea rand, caracterul liric al textului este dat de limbajul folosit. Un limbaj artistic care formeaza imagini prin intermediul carora poetul isi exprima sentimentele. Imaginile vizuale: (exemple) si imaginile auditive: (exemple) dau o profunda semnificatie starilor sufletesti exprimate de poet.
De asemenea, o alta trasatura a operei lirice pe care o regasim in poezia ,,Cantec de adormit Matzura'' , reprezinta prezenta elementelor de versificatie. Astfel, poezia este structurata in .....strofe a cate .....versuri fiecare strofa. Rima utilizata este ........., iar masura versurilor este de .....silabe.
ain concluzie, ipoteza formulata anterior se confirma. Din cele demonstrate mai sus reiese ca poezia ,,Cantec de adormit Matzura'' de Tudor Arghezi este o opera lirica.

mastersilv1709: Apreciec munca ta, dar nu este genul ed argumentare de care am nevoie....
mastersilv1709: apreciez*
Natiry: Atunci?
Alte întrebări interesante