Limba română, întrebare adresată de paulromanasu, 9 ani în urmă

Scrie o compunere de 20-25 randuri in care sa folosesti 10 cuvinte obtinute prin derivare , compunere. Compunerea trebuie sa se incadreze in tema urmoatoare : " Mesajul Copilarie " Va rog ajutati-ma , am nevoie mare!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Anamariaheart
1
Demult, traia un  baietandru in varsta de 17 ani care era foarte sarac. Acesta , desi se descurca greu pentru a plati scoala era tot timpul vesel si jucaus dar si destul de vorbaret. El iesea adesea cu cativa prieteni in parc si cu cateva fete, una dintre ele devenind chiar iubita acestuia. Era un baiat cinstit si niciodata nu se plangea de greutatile pe care le avea. Se intelegea foarte bine cu colegii sai si erau prieteni buni. Acestia ii mai ofereau ajutor in bani dar el refuza adesea. 
Intr-o zi, parintii lui l-au sunat pe baiat in timnpul orelor de curs spunandu-i acestuia sa vina numaidecat acasa pentru ai da o veste. 
     Ajuns acasa acesta a primit o veste trista si anume tatal lui , care a lucrat o viata intreaga in armata si care tot timpul era cel care isi facea treaba vitejeste a fost dat afara de la treaba pe care o facea zilnic cu binedispunere. Acum familia baiatului era indurerata din cauza ca au devenit si mai saraci deoarece doar tata aducea banii in casa . Baiatul era binevoitor sa isi ajute parintii si s-a gandtit ca ar fi bine sa munceasca chiar daca asta inseamna ca nu o sa mai aiba destul timp pentru prieteni ceea ce insemna ca din acest punct de vedere copilaria acestuia era pe sfarsite. 

Sper sa-ti fie de ajutor! 
Mult succes!

paulromanasu: Multumesc mult Anamariaheart <3
Anamariaheart: Nu ai pentru ce !<3 <3
Alte întrebări interesante