Limba română, întrebare adresată de ioanaelena7, 8 ani în urmă

Scrie o compunere de 200 300 de cuvinte în care să relatezi la persoana întâi întâmplarea neașteptată cu două dintre personajele fantastice menționate anterior în redactarea compunerii vei relata întâmplarea respectând succesiunea logică a faptelor vei preciza două elemente ale contextului spațiu temporal vei insera portretele celor două personaje așa cum ți le imaginezi​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdrianaZ
3

Nu ai precizat ce personaje fuseseră menționate anterior, dar, în general, o compunere despre o întâmplare neașteptată cu două personaje fantastice  ar putea fi așa:

Era într-o seară din vacanța de vară. Mă pregăteam încet-încet de culcare. Mă spălasem pe dinți, mă îmbrăcasem în pijama și mă băgasem în pat.

Am citit vreo 10 pagini din cartea mea preferată și, deodată am auzit un zgomot la geam. Mă uit să văd ce se întâmplă.

Jos văd un pitic zâmbăreț și săltăreț care îmi făcea semne să cobor. Nedumerită, îmi iau papucii și ies din casă. Piticul, care îmi dau seama că era o fată, de fapt, îmi face semn să o urmez. O fac, încetișor. Deși părea foarte prietenoasă, nu îi știam intențiile. Încep să aud o muzică plăcută.

Și, în mijlocul curții mele, în foișor, o văd pe prințesa mea preferată, Elsa. Am ajuns lângă ea și am văzut că nu era îmbăcată cu rochia de prințesă, ci, ca și mine, în pijamale. Era așa de frumoasă, cu ochi verzi, păr blond, împletit. Mi-a spus ca s-a gândit să facem o party în pijamale, să ne împrietenim și să povestim de toate, ca fetele...Și am stat la povești până dimineața, eu prințesa și fata - pitic. Noroc că era vacanță...

Poți continua sau modifica tu, după cum dorești.

Bine de știut!

Pentru a realiza o compunere trebuie să ne hotărâm asupra:

  • conținutului,
  • asupra timpului și locului când se desfășoară faptele povestite,
  • cine participă
  • modul în care s-a desfășurat întâmplarea
  • ce sentimente am avut

O compunere este alcătuită din:

  • introducere
  • cuprins
  • încheiere

Iată câteva idei de compuneri aici https://brainly.ro/tema/674

Spor!

#SPJ1

Alte întrebări interesante