Limba română, întrebare adresată de maria5, 9 ani în urmă

scrie o compunere de 6-8 randuri in care sa prezinti o petrecere imaginara in poiana din padure. in compunere se folosesc 2 substantive mobile, 2 substantive epicene si 2 subst care realieaza distinctia de gen prin forme diferite.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
51
Este începutul lunii iulie . Împreună cu câțiva prieteni de-ai mei , organizăm o călătorie în drum spre poiana din pădure . Ne pregătim pentru a pleca . În drum spre poiană ne întâlnim cu un prinț și o prințesă la care am primit o invitație la petrecerea lor . Fiind un copil normal am rămas uimită de invitația primită . Chiar nu mă gândeam că se poate întâmpla așa ceva . Am plecat împreună cu "prietenii" mei și odată ajunși , vedem curte plină de animaluţe , de parcă eram la Zoo . Acolo erau animaluţele mele preferate fiind papagalul și privighetoarea . Am început petrecerea cu zâmbetul pe buze și am început să ne distrăm . Am ieșit abia după câteva ore , după care ne-am întors acasă. A fost un început de lună , foarte frumos !

maria5: multumesc mult :*
Răspuns de ssanita61
19
Eram în poiana!Prietena mea cea mai bună a vrut să dea o petrecere în pijama dar nu știa cum așa că am ajutat-o să-l dea.Am cumpărat perne moi pline cu pene pentru bătaia cu perne, reviste cu băieți draguți,un film romantic, Cola,Chips/Popcorn.Am făcut invitații și ne-am chemat prietenele de acolo din Poiana.Au venit toate fetele pe cere le-am invitat.Ne-am băgat în pat și am pus filmul romantic dar am început să plângem și am uitat să cumpărăm șevețele dar din fericire mama știa că osă uităm să cumpărăm ceva așa că a cumpărat și ea de toate. Am cerut șervețelele și am continuat petrecerea în pijamale.Și când s-a sfârșit petrecerea am hotărât că osă mai dăm una.(sper că te-am ajutat) (primesc coroană? Te rog frumos!!!)

maria5: multumesc mult :*
ssanita61: Cu plăcere
ssanita61: :) ;)
Alte întrebări interesante