Limba română, întrebare adresată de bibistefi2003, 9 ani în urmă

Scrie o compunere de 8-10 randuri in care sa descrii un peisaj de iarna folosind cat mai multe figuri de stil exprimate cu ajutorul substantivelor.


smilesmile: Coroana te rog frumos :)
smilesmile: :) ce zici ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Sorinamariaa
19
Vis de iarna
In toiul iernii,in timp ce casele stau zgribulite sub zapada,doar pe dealurile cu zpada abundenta auzi galagia facuta de copilasii extrem de bucurosi

Sorinamariaa: Din cauza zapezii.Daca nu ar fi dansii,linisiţea ar persista zi si zi si zi.O liniste eterna.Pe langa zapada mare,erau si clabucii de fum care zburau pe cer,in urma ce incalzeau oamenii.Multe nu sunt de spus,deoarece peisajul este miraculos de frumos.
Sorinamariaa: Am continuat aici deoarece am apasat din greseala pe posteaza.
Sorinamariaa: Coroana?
Răspuns de smilesmile
12
Era a o zi mraculoasa de iarna pitoreasca . Inca de la inceputul zilei au incepu sa cada fulgi sclipitori . Totii copii erau bucurosi de farmecul ierii pe care il reda ea . Acele stelute sclipitoare au acoperit tot pamintul si toate casele , de parca a invelit intreaga lume . Se vea si un soare faimos pe cer , dar puterea lui nu era in deajuns sa topeasca acea comoara alba de pe pamint. Toti erau fericiti ca li se indeplinise cea mai asteptata dorinta . 
Alte întrebări interesante