Limba română, întrebare adresată de MaryD31, 9 ani în urmă

Scrie o compunere de 8-10 randuri in care sa-ti prezinti impresiile in legatura cu prima ta vizita la biblioteca: spatiul unde se afla,modul in care sunt aranjate cartile,mirosul lor, volumele pe care le-ai vazut,activitatea bibliotecarului ş.a.m.d.
Va rog mult!!!
Multumesc anticipat...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iaramariadia
9
Am intrat in biblioteca. Mirosul dulceag ma plimba printre nenumaroasele rafturi de carti. Parca pluteam deasupra a mii de volume. M-am oprit in fata unui raft multicolor. Nu am putut sa ma hotarasc ce carte sa citesc, asa ca am luat mai multe. Linistea deplina parca ma ducea intr-o lume imaginara a cartilor. Dupa cateva ore am terminat de citit cartile si, uitandu-ma la ceas, m-am panicat. Era 10 seara. Am pus cartile la loc si am zbughit-o de acolo. I-am povestit mamei cartile citite si am adormit. Simteam acea liniste deplina ca in biblioteca, imi imaginam mirosul dulceag al cartilor.
Răspuns de printess199
8
Am intrat in biblioteca.Un miros incantator de carte mi-a cuprins simtul.
Ospitalitatea cartilor ma invita sa intru in Universul revelat de mine in acest moment.O emotie mistica,frumoasa imi inunda corpul.
Bibliotecara ma intreaba cu o voce sublima ce doresc,iar eu imi asalt privirea catre un basm popular:Harap-Alb...Am citit Ion Creanga si m-am decis sa continui lista de lecturi cu acesta.L-am luat,l-am rasfoit,simtindu-i mirosul de carte noua,atat de placut...
Impresia vizitei mele la biblioteca m-a determinat sa vin in fiecare saptamana si sa citesc cate o carte .M-a impresionat acest loc si mi-a dat un spirit libertin si totodata o liniste interioara!
(Sper sa te fi ajutat!)


printess199: Coroana?Oricum,cu placere! :)
Alte întrebări interesante