Limba română, întrebare adresată de pripituadriana237, 8 ani în urmă

Scrie o compunere de aproximativ 100-150 de cuvinte cu titlul,, soare de toamna,,(compunere descriptiva) ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
9
  • Cerință:

  Scrie o comunere de aproximativ 100-150 de cuvinte cu titlul "Soare de toamnă". Compunere descriptivă.

  • Definiție:

  Compunerea descriptivă reprezintă un text încărcat de procedee artistice (figuri de stil și imagini artistice) care au rolul de a contura un tablou, un lucru sau o persoană.

  Modul de expunere principal este descrierea, fiind des găsite  în cadrul ei structuri substantiv + adjectiv sau verb + adverb.

  • Răspuns:

                                             Soare de toamnă

148 cuvinte

INTRODUCERE

 Zarea se luminează odată cu primele raze ale soarelui de toamnă. Răsăritul este superb privit de la fereastra casei mele.  

CUPRINS

  Era prima dimineață din săptămână în care vedeam soarele puternic ca o minge de foc, parcă aducându-mi aminte de vară. Norii încercau să-ntunece cerul și să păstreze căldura doar pentru ei, învelind cerul într-o plapumă gri și pufoasă.  Însă, soarele știa că în grădina bunicii câteva mici domnițe îi așteptau mângâierea. Acestea erau crizantemele ruginii și galbene. Hotărât, soarele iese de sub plapuma norilor și încălzește grădina cu flori, casa și întreg satul. Ies și culeg un buchet mic pentru bunica. Soarele strălucește ușor.

ÎNCHEIERE

   Odată cu intrarea mea în casă și soarele se întoarce de unde a venit, dar nu înainte de a ne impresiona privirile cu apusul sângeriu. Norii alungiți capătă o culoare purpurie în lumina apusului. Încet, încet, soarele sângeriu de toamnă se pierde în zare.


pripituadriana237: mulțumesc mult ❤️
Farben: cu drag! :D
Alte întrebări interesante