Limba română, întrebare adresată de MiReLaIoAnA, 9 ani în urmă

scrie o compunere de maximum 15 randuri,in care sa inserezi urmatoarelesintagme din text:piersici coapte,soarele de aur da.n parg ca o gutie,isi coase codrul ia,viespi de chihlimbar.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 12345678907493874
5
Hei,acum doua zile am fost la bunici. Afara era minunat, soarele zici ca era de aur. Bunicul meu mi-a spus sa ma duc in livada daca vreau fructe, eu m-am dus si  in ochi mi-a sarit pomul cu piersici coapte. imediat m-am dus langa pom, mi-am luat cateva piersici, am plecat catre bucatarie , le-am spalat iar dupa le-am mancat, Doamne, ce delicioase erau. Stateam eu si mancam si bunicul imi povestea cum o veche prietena de-a lui la orice fapta facuta de pisica sau de catel ea spunea " Da-n parg ca o gutie", l-am intrebat pe bunicul meu la ce se referea dar el m-a spus ca nici in momentul de fata nu intelegea ce vrea sa spuna prietena lui.
Imi povestise mai multe dar se facu-se seara si noi am intrat in casa, dimineata mama a venit sa ma ia si pana sa plec mi-am mai luat cateva piersici pentru ca erau super delicioase si as fii mancat non-stop. I-am dat si mamei si a spus la fel, delicioase.
Ne-am urcat i masina si am plecat catre casa. Debia astept sa mai vin .
Alte întrebări interesante